Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Η ΣΚΑΝΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Συγγραφέας : Ντίνα Χατζηνικολάου
Εκδόσεις : Ραφάκη

Ο Γέρο-χρόνος για χιλιάδες χρόνια περπατούσε ασταμάτητα, ώσπου μία μέρα η μικρή του κόρη η Ανοιξη τον παρακάλεσε να σταματήσει τα βήματά του για να γνωρίσει τα αδέρφια της. Η Ανοιξη παραπονέθηκε πως ποτέ δεν είδε το Φθινόπωρο και πως το Χειμώνα και το Καλοκαίρι τους συναντά πολύ λίγο.
Ο Γέρο-χρόνος την απάντησε πως ήταν αδύνατον να σταματήσει τα βήματά του γιατί τότε ο κόσμος θα γινόταν άνω-κάτω. Η Ανοιξη όμως με τα νάζια της κατάφερε να βάλει το πατέρα της να καθήσει σε μία πολυθρόνα κεντημένη με ροδοπέταλα. Από εκείνη τη στιγμή άρχισαν τα παράξενα, οι δείκτες των ρολογιών έμειναν ακίνητοι και ο ήλιος καρφώθηκε στο ίδιο σημείο ώρες ολόκληρες. Τα παιδιά χαιρόντουσαν την ατέλειωτη μέρα, τα ζώα και τα πουλιά δούλευαν για να φτιάξουν τις φωλιές τους πρίν νυχτώσει.
Οι τέσσερις εποχές μαζί με τα φρούτα και τα λουλούδια συναντήθηκαν όλοι μαζί για πρώτη φορά. Ο Γέρο-χρόνος μεθυσμένος από χαρά χτύπησε το μαγικό ραβδί του και άρχισε ο χορός, οι εποχές άλλαζαν γρήγορα. Μετά από ώρα ο Γέρο-χρόνος αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να ξαναβρούν όλα το ρυθμό τους και άρχισε τα ρυθμικά του βήματα.

Σοφία Κ. Γ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρέπει να είστε μέλος αυτού του ιστολογίου για να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.