Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Χάρης Θ., Γ1
Τίτλος :"Φιλενάδα, φουντουκιά μου".
Συγγραφέας : Αγγελική Βαρελλά
Η Αγγελική Βαρελλά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αυτό το έργο διαδραματίζεται στην Αθήνα. Τα κεντρικά πρόσωπα είναι ένα αγόρι που το λένε Δώρο και μια αγριοφουντουκιά. Ο Δώρος γνώρισε την αγριοφουντουκιά, που την ονόμασε Φούντου. Μια μέρα όμως μια μπουλντόζα πήγε να καταστρέψει τη Φούντου. Ο Δώρος όμως φώναξε τους φίλους του και τα παιδιά φώναζαν να σταματήσει. Έτσι αυτός τη λυπήθηκε και σταμάτησε.
Ο Δώρος έχει οβάλ πρόσωπο, γελαστά μάτια, φρύδια κίτρινα, μύτη ανασηκωμένη και παμπόνηρη, στόμα γελαστό και μαλλιά ίσια, πυκνά, σκληρά και ξανθά.
Η Αγγελική γράφει ποιήματα, η Ελένη είναι δασκάλα ζωγραφικής, η κυρά-Μαρία πουλάει φουντούκια, η Μάνια είναι μηχανικός, η Έλλη είναι γεωπόνος, η κυρία Μαριάννα δασκάλα της Γ' Δημοτικού, η Λίνα είναι δημοσιογράφος, η Χρυσάνθη είναι κομμώτρια και η μητέρα του Δώρου, που τη λένε Μητέρα.
Το τέλος του έργου μου φάνηκε χαρούμενο. Ο Δώρος όταν γύρισε στο σπίτι του δεν είδε τη Φούντου. Αλλά μια μέρα που πήγαινε βόλτα είδε μια αγριοφουντουκιά, ο Δώρος ανέβηκε πάνω της και αμέσως ένιωσε τη χαρά που ένιωθε όταν ανέβαινε πάνω στη Φούντου.
Ένα πράγμα που μου προξένησε εντύπωση είναι γιατί ο Δώρος έκανε πολλές ερωτήσεις. Η δεύτερη εντύπωση είναι γιατί ο Δώρος ανέβαινε πάνω στη Φούντου, πως μιλούσαν και γιατί την έκανε σαν άλογο και η τρίτη εντύπωση είναι γιατί ο άνθρωπος ήθελε να κόψει το δέντρο με τη μπουλντόζα κι όχι με τσεκούρι.
Όταν διάβασα το βιβλίο μου φάνηκε πως δεν είχα ξαναδιαβάσει τόσο ωραίο βιβλίο σαν αυτό και τα συναισθήματα που ένιωσα ήταν ανακούφιση, χαρά και αγάπη.
Άλλος τίτλος : "Η μπουλντόζα καταστρέφει μια αγριοφουντουκιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρέπει να είστε μέλος αυτού του ιστολογίου για να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.