Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ο Μικρός Πρίγκιπας

Ο Μικρός Πρίγκιπας



ο Θάνος Παπαγεωργίου - Ε1 έγραψε:



Συγγραφέας: Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ

Εκδόσεις : Πατάκη





Ο Μικρός Πρίγκιπας, ένας ανθρωπάκος από έναν μικρό πλανήτη ,αποφασίζει να επισκεφτεί μερικούς άλλους πλανήτες.Ο μόνος φίλος του είναι ένα τριαντάφυλλο που το αγαπάει και το φροντίζει.

Σ 'αυτούς τους πλανήτες που ταξιδεύει,συναντάει διαφορετικούς ανθρώπους και γνωρίζει την επιπολαιότητα,την υπεροψία,τη μιζέρια,τη δίψα για εξουσία και λεφτά,τη μοναξιά των ανθρώπων.

΄Ολες αυτές τις εμπειρίες, τις διηγείται σε έναν πιλότο που έχει πέσει με το αεροπλάνο του στην ΄Ερημο και προσπαθεί να το επισκευάσει.Ο πιλότος, εντυπωσιάζεται από την ικανότητα του Μικρού Πρίγκιπα να ερωτεύεται ένα τριαντάφυλλο και να θαυμάζει τα ηλιοβασιλέματα και τα αστέρια.

Και ο Μικρός Πρίγκιπας , όμως, μαθαίνει από μια αλεπού ότι, ο χρόνος που ξόδεψε για να φροντίζει το τριαντάφυλλό του είναι που το κάνει σημαντικό.Γιατί ¨ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΑ.ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ¨.

Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει αυτή την αλήθεια.΄Ομως ο Μικρός Πρίγκιπας θέλει να το θυμάται, για να είναι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό του.Ο πιλότος επισκευάζει το αεροπλάνο του και ο Μικρός Πρίγκιπας φεύγει για τον πλανήτη του.Του δίνει για δώρο το γέλιο του,ώστε κάθε φορά που ο πιλότος θα κοιτά τα αστέρια στον ουρανό,να γελά.

Ο πιλότος γράφει το βιβλίο του Μικρού Πρίγκιπα για να μη ξεχάσει ποτέ αυτόν τον φίλο από έναν μακρινό πλανήτη.

1 σχόλιο:

Πρέπει να είστε μέλος αυτού του ιστολογίου για να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.